Rivalul lui Daniel Ghita din circuitul Glory, olandezul Rico Verhoeven, a iesit in evidenta cu o serie de remarci rasiste la adresa romanilor din staff-ul fostului SPP-ist.

Luptatorul batav s-ar fi referit la romani ca fiind „tigani” si „gunoaie”.Devaluirea a fost facuta chiar de Daniel Ghita, luptatorul roman lansand un mesaj dur pentru Verhoeven.

„Saki (Gakhan Saki, luptator turc – n.red.) mi-a spus in avion ca a fost insultat de Verhoeven, care a spus despre romani ca sunt ‘gunoi tiganesc’. Vreau sa ii spun Printisorului (Verhoeven este poreclit Printul Kickboxingului – n.red.) cateva lucruri. Ii multumesc ca a insultat romanii, ca a spus despre oamenii din echipa mea ca sunt ‘gunoi tiganesc’. Toata lumea a fost socata cand l-a auzit. Nu suport rasismul! Romanii nu sunt tigani si chiar si tiganii trebuie sa fie respectati. Nu asa trebuie sa te prezinti in presa.

Noi, romanii, suntem o natiune mare, cu o istorie bogata. Nu suntem nici gunoaie si nici tigani. Mergi la scoala, Printisorule, si invata sa respecti alte popoare”, a scris Ghita pe un site de socializare.

Daniel Ghita a pierdut revansa pentru titlul mondial la Los Angeles

Intre Daniel Ghita si Rico Verhoeven exista o rivalitate uriasa, romanul si olandezul luptandu-se in doua finale ale circuitului Glory in ultimul an.

Verhoeven s-a impus de fiecare data in urma unor decizii „stranse” ale arbitrilor.

Daniel Ghita este acum gata sa isi ia revansa in fata lui Verhoeven, provocat de reactiile extreme ale acestuia.

M.D.