În Parcul Central “Simion Bărnuţiu” au fost amplasate la sfârşitul săptămânii trecute 54 de căsuţe pentru păsări. Acestea au fost confecţionate de copiii care au participat la competiţia “Iubesc Clujul Curat”, care anul acesta a avut o nouă secţiune, intitulată „Cei mai mari prieteni ai micilor înaripate”.

Elevii participanţi au realizat căsuţe, cuiburi artificiale sau hrănitoare pentru păsări, cu sisteme de prindere, sub coordonarea profesorilor de specialitate din cadrul unităţilor de învăţământ. Primăria Cluj-Napoca le-a răsplătit celor mici efortul cu premii, constând în vizite la Grădina Botanică, Expoziţia Rembrandt, Salina Turda, Muzeul Zoologic, Muzeul de Artă, la Moara de Vânt, la Teatrul Puck, Circul Gartner, proiecţii TIFF sau plimbări cu barca pe lacul Chios.

Concursul „Iubesc Clujul Curat” a ajuns anul acesta la cea de-a 11-a ediţie şi are ca scop implicarea celor mici în acţiunile de eclogizare şi conştientizarea opiniei publice cu privire la importanţa păstrării unui mediu curat. Acţiunea, coordonată de Direcţia Poliţia Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, a adunat peste 1500 de elevi participanţi, de la 38 de şcoli clujene.

NapocaNews