Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj anunta ca rata somajului la finele lunii mai 2014 a coborat sub pragul de 3%, inregistrand valoarea de 2,9%, astfel ca judetul Cluj ocupa locul patru la nivel national dupa judetele: Bucuresti, Ilfov si Timis.

Fata de aceste judete, care se situeaza statistic inaintea judetului Cluj, mentionam ca ca, in ultimii ani, judetul Cluj a inregistrat cele mai mari disponibilizari colective din Romania (Bechtel, Nokia si Mechel).

In primele cinci luni ale anului 2014 Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj a ocupat un numar de 5644 de persoane aflate in somaj.

Facem, de asemenea, o precizare foarte importanta referitoare la faptul ca toate datele pe care agentia le inregistreaza si le declara public sunt centralizate in sistemul informatic al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti si sunt validate prin sistemul informatic al Inspectoratelor Teritoriale de Munca (inregistrarea contractelor de munca in REGES pentru persoanele ocupate din evidentele agentiei de ocupare).

In concluzie, proiectele europene dezvoltate si implementate la nivelul judetului Cluj isi dovedesc eficienta.

NapocaNews