Geostrategul Aleksandr Dughin, ideologul neoficial al președintelui rus Vladimir Putin, a fost în ultimele zile într-o vizită în România, unde s-a întâlnit cu fețe bisericești din Biserica Ortodoxă Română, în cadrul proiectului larg eurastiatic al profesorului de la Moscova, a declarat pentru HotNews scriitorul Mircea Popa, secretar general al Fundației Romania – Rusia. „S-a întâlnit cu mai multe fețe bisericești. Pe dânsul îl interesează foarte mult fețele bisericești”, a spus Mircea Popa.

image-2014-06-25-17552986-41-aleksandr-dughin-patrulea-stanga-dreapta

Potrivit acestuia, Dughin a venit în România duminica trecută și a plecat miercuri, 25 iunie. „A treia Roma”, evocată de Mircea Popa, este un element central ideologic și mistic al doctrinei eurasianiste, promovate de Dughin și de Kremlin în prezent. „A Treia Roma” a fost invocată de călugărul Filofei din Pskov, care, în anul 1510, desemna astfel Marele Ducat al Moscovei, într-o scrisoare către marele duce Vasile III, scrie sursa citată.

Ce spune Radu Tudor

„Ăsta e un caz de siguranță națională de care ar trebui să se ocupe serios serviciile secrete și procurorii. Nu de adversarii lui Băsescu!”, a scris Radu Tudor pe Facebook.

Cine este Aleksandr Dughin

Nascut in 1962, fiul unui inalt membru al spionajului militar sovietic, Aleksandr Dughin este un politolog cunoscut pentru teoriile sale despre invierea unui imperius rus care sa reziste intereselor nord-atlantice, simpatizant al multor idei fasciste si apropiat al Kremlinului si armatei ruse; este cunoscut pentru cartea sa „Bazele geopoliticii” si un ideolog vocal al revirimentului imperialist rus prin miscarile politice pe care le-a fondat sau organizat, precum Partidul Bolsevic National, Frontul Bolsevic National sau Partidul Eurasia.

NapocaNews