Echipa naţională feminină de handbal a României a câştigat, scor 30-28, meciul disputat în deplasare în compania reprezentativei din Belarus şi a făcut un pas important pentru califcarea la turneul final al Campionatului European care se va desfăşura la sfârşitul acestui an în Ungaria şi Croaţia.

Din lotul pregătit de Gheorghe Tadici au lipsit vedetele Oana Manea şi Cristina Neagu îsă, chiar şi fără cele două „tricolorele” s-au impus, iar maniera de joc a arătat că româncele nu s-au întrebuinţat decât atât cât a fost nevoie pentru a obţine succesul din Belarul.

Doar în repriza secundă echipa gazdă a dat senzaţia că poate juca de la egal la egal cu „tricolorele” şi chiar au reuşit să preia conducerea pe tabela de marcaj.

Finalul partidei a fost excelent gestionat pe faza defensivă, iar pe contraatac Ada Nechita a marcat golurile decisive ale naţionalei ţării noastre. Cu această victorie, returul de la Baia Mare pare o simplă formalitate pentru România care va evolua la turneul final din Ungaria şi Croaţia.

Paul Panait