În timp ce Mundialul trage cortina, iar Germania ne-a dovedit că are un lot de două echipe, adică și rezervele sunt la fel de bune ca titularii, acasă, Simona Halep continuă să aibă o presă total neprofesionistă, să fie alăturată unui limbaj sinistru, să nu zic funebru. Oricum, ce se întâmplă nu e a bună. Nu citesc decât așa, la turneul BRD Bucharest Open, că Simona Halep și-a “zdrobit”, „demolat”, „spulberat” adversarele! Bietele de ele. Sunt pe locurile 120, 150 în clasmantul WTA și mai ies și “strivite” din România. Le și vedem ca niște gângănii sub loviturile nemiloase ale Simonei. Ea nu învinge un adversar, îl „zdrobește”, de parcă ar fi un cățel de usturoi. Racheta ei e baros, piuă, tocător! Nici o lovitură de a ei nu are grație, nu vine din sfera tenisului artistic, totul, în viziunea acestor ziariști plătiți, este apocaliptic.

Ne apare, așadar, o sportivă care e bătăușă rău, care concurează filmele horror! O fi așa de cumplit jocul acestei sportive care încă nu s-a înfruntat cu marile tenismene, care, la o simplă adiere de fluture Bouchard, face entorsă?! Fanii și scribii presei românești o prezintă ca pe un RoboCop, ca pe un monstru cu care e bine să nu ai de-a face! Ferea, vine Simona! Zdrobește tot! Ea e tenismana-wrestling a lumii! Reclama pe care presa de acasă i-o face este de rău augur. Sper ca sportiva să tragă oblonul, altfel o așteapată o sarabandă de aberații care va da satisfacție numai proștilor. Tot ce e bombastic, e urât. Iar cand va fi cu adevărat campioana, ce vor scrie neghiobii? Că a storcit-o pe Maria Sharapova? Că a bușit-o pe Serena Williams? Că a făcut-o terci pe Kvitova? Cine joacă cu ea, ferea, că-i sare muștarul (sau mucii, că-i tot aia!)! Găsesc ei o grămadă de cuvinte nepotrivite, dacă au ajuns la performanța să facă superstar dintr-un antitalent, Andreea Marin, care este întruchiparea falsității! Simona Halep a devenit pisica, pe care românii o arată, să fugă șoriceii de pe terenurile unde urmează să joace. Cred că acești troglodiți fără imaginație stau cu dicționarul de râme în față să mai găsească un cuvânt zdrobitor, cu care să arate lumii ce sportivă năucitoare a dat mahalaua aromână din România!

Ciudat, dar fata cea modestă până înainte de finala de la Roland Garros începe să-și arate cornițele, ea însăși alimentează această mascaradă, deja se vede “number one” a lumii, visează numai cai verzi pe pereți. Ce frumos îi stă unui campion să fie modest! Să ia aminte de la Roger Federer ce înseamnă noblețea unui campion. Finala lui cu Djokovic de la Wimbledon e un astfel de model. Însă e greu de crezut că vreun sportiv român se va molipsi de așa ceva, fiindcă tot ce se face pe malul Dâmboviței trebuie să fie butucănos, mocirlos, zdrobitor! O și vedem pe Simona la US Open cum își zdrobește adversarele, de parcă ar zdrobi struguri!

Grid Modorcea
Corespondență de la New York