Distribuie articolul

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a anuntat, sambata, ca liderul rebelilor prorusi din orasul Slaviask a fugit impreuna cu mai multi insurgenti.

„A fugit! Rapoartele informative de dimineata spun ca Girkin (numele sub care mai este cunoscut Igor Strelkov, liderul rebel – n.red.) si mai multi rebeli au fugit din Slaviansk, indreptandu-se spre Gorlovka si semanand confuzie printre putinii insurgenti care au mai ramas in oras. In drumul lor insa s-ar putea sa dea de trupele noastre”, a scris pe Facebook Arsen Avakov, sambata dimineata.

Un lider prorus avertizeaza: Slaviansk, „exterminat” in doua saptamani daca Rusia nu intervine.

news_post27207

„Teroristii pierd, urmeaza predarea… Actiunile sistematice ale armatei nu lasa nicio sansa pentru teroristi”, a mai comentat Avakov in anuntul sau.

Autoproclamatul primar al orasuluui Slaviansk, Volodimir Pavlenko, a confirmat intr-o discutie telefonica cu AFP, ca orasul a fost parasit de insurgentii prorusi. „Luptatorii au plecat. Armata ucraineana inca nu a intrat in oras. Nu mai exista niciun fel de autoritati in Slaviansk”, a spus Pavlenko, potrivit www.themalayonline.com.

Si televiziunea Canal 1 din Rusia a comunicat intr-un buletin de stiri ca bastionul separatist se afla sub controlul fortelor ucrainene.

Armata ucraineana se afla intr-o puternica ofensiva impotriva separatistilor prorusi din estul tarii, care au cerut in ultimele zile tot mai insistent sprijinul Rusiei. Fortele guvernamentale au reusit sa inchida granita cu Rusia si sa taie aprovizionarea rebelilor.