Ministrul Doina Pană legitimează steagul secuiesc arborat în sala de ședințe a CJ Harghita (FOTO: facebook.com). În data de 19 iunie a.c. ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, a prezentat mai multe măsuri menite a limita fenomenul tăierilor ilegale de material lemnos în cadrul unei întâlniri cu responsabili din domeniul forestier din județul Harghita (detalii aici).

Ședința de lucru a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean Harghita. La întâlnire au fost prezenți și ministrul Mediului, Korodi Attila, și prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei. În sala de ședințe în care a avut loc întâlnirea, chiar în spatele ministrului Doina Pană, a fost arborat, alături de drapelul României, steagul secuiesc al județului Harghita.

Stegul secuiesc al județului Harghita a fost anulat definitiv și irevocabil încă din luna septembrie 2012 (detalii și documente aici). Cu toate acestea, prefectul județului Harghita refuză în mod ostentativ și repetat să aplice legea și să împiedice pe căi legale arborarea în mod permanent a acestui steag etnic pe clădirile publice și în interiorul acestora.

Din stupiditate și ignoranță crasă, ministrul Doina Pană a legitimat cu prezența sa un steag, arborat alături de drapelul României în incinta unei instituții publice a statului român. Din slugărnicie crasă față de UDMR, prefectul Jean-Adrian Andrei refuză în continuare să aplice legea în cazul steagul secuiesc al județului Harghita, anulat definitiv și irevocabil de Curtea de Apel Târgu Mureș.

Dan Tanasa