Un poet ungur, Papp Attila Zsolt, a compus o scrisoare deschisă la adresa primarului Emil Boc, unde îşi permite să pună presiune pe edil, pentru ca acesta să-şi schimbe intenţia de a ataca prin recurs decizia Tribunalului Cluj cu privire la obligativitatea instalării de plăcuţe bilingve la inrările în oraş.

Primarul Clujului a declarat recent că aşteaptă motivarea instanţei pentru a ataca hotărârea prin care este obligatorie montarea plăcuţelor în limba maghiară deşi legea spune că pentru aceasta este necesară o proporţie de 20% a minoritarilor.

Iată câteva fragmente din scrisoarea lui Papp Attila Zsolt: „Apropo Zilele Culturale Maghiare. Pentru că obișnuiți să țineți discursuri mieroase despre respectul reciproc, într-o îmbrăcăminte sport, doar în cămașă, dumneavoastră știți ce înseamnă douăzeci de mii sau treizeci de mii de oameni în Piața Unirii, și cum ar suna, dacă această mulțime, să presupunem, ar începe să huiduie, eventual să ridice pancarte cu inscripția „Kolozsvár” în timpul discursului dumneavoastră. Nu știu nimic dinainte, binențeles, doar spun, ca nu cumva, din întâmplare. (Activiștii civici, de orice etnie, ar putea însă să-și aplece urechile, la urma urmelor nu numai concertul lui Billy Idol există pe lumea aceasta)”.

Acesta mai adaugă: „în loc să sărbătorească, biata Anna Horváth a trebuit să răspundă întrebărilor dificile ale jurnaliștilor, cum comentează declarația șefului său potrivit căreia primăria clujeană va face recurs împotriva hotârârii instanței care obligă la inscripționarea bilingvă a denumirii localității.

În astfel de momente mă bucur că am buletin de Baciu”.