Rusia desfasoara, incepand de vineri, exercitii militare in Marea Neagra, la care iau parte peste 20 de nave de razboi si vase auxiliare, peste 20 de avioane si elicoptere de lupta, precum si forte de artilerie.

Anuntul a fost facut de Ministerul rus al Apararii, care a precizat ca exercitiile se vor desfasura pe toata suprafata Marii Negre, scrie agentia Itar-Tass.

Demonstratie de forta a Rusiei: Cele mai mari exercitii militare post-sovietice

„Diferite forte ale Flotei la Marea Neagra au inceput actiuni comune in timpul exercitiilor tactice planificate, cu rachete si focuri de artilerie trase de pe nave de razboi spre tinte de pe apa si aeriene.

In cadrul acestor exercitii, cinci rachete de tip Moskit si Malakhit au fost lansate, in teste, si au atins tintele cu exactitate, potrivit datelor inregistrate”, au spus reprezentantii ministerului.

Rusia se pregateste de razboi? Manevre militare la granita cu Ucraina

Acestia au mai precizat ca exercitiile militare au loc in conformitate cu legislatia internationala si intelegerile interguvernamentale, pentru a preveni incidentele maritime si activitatile militare periculoase.

Antrenamentele au ca scop distrugerea unui inamic imaginar aflat pe mare, dar si obiective precum cautarea, identificarea si distrugerea submarinelor inamice.

Actiunile militare ale Rusiei au loc in acelasi timp cu o serie de exercitii militare ale NATO, care se desfasoara tot in Marea Neagra si la care participa mai multe tari, printre care si Romania.