Prezent la Cluj, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu a declarat că demersul lui Florian Walter de a muta clubul la Bucureşti încalcă regulamentele FRF şi că ”U” va rămâne la Cluj, indiferent de ce ar încerca finanţatorul clubului.

„Am primit o înştiinţare privind acest demers însă, acest lucru încalcă regulamentele federaţiei. Nici fanii Universităţii nu pot accepta această mutare şi nici noi, ca federaţie. Suporterii să stea liniştiţi, U rămâne acasă, FRF a respins categoric această iniţiativă a administratorului judiciar”, a declarat Burleanu.

Intenţia lui Florian Walter de a muta sediul clubului la Bucureşti face parte dintr-o strategie mai amplă de a pune mâna pe cel mai iubit club din Transilvania.

În 2010, acelaşi Florian Walter a devenit acţionar majoritar în urma unei Adunări Generale a Acţionarilor în cadrul căreia s-a votat majorarea de capital a clubului şi transformarea în acţiuni a banilor plătiţi de Walter, pentru a acoperi datoriile Universităţii.

În urmă cu patru ani Walter a plătit aproximativ 6 milioane de lei pentru a intra în posesia a peste 90% din acţiunile clubului.

Doar Radu Moisin, reprezentantul primăriei la respectiva adunare generală a fost singurul care s-a opus majorării de capital.

„S-au mai încercat astfel de lucruri, domnul Walter nu este la prima tentativă de a muta clubul din oraş. Noi, Consiliul Local Cluj-Napoca, nu putem fi de acord cu acest demers care duce inevitabil la eliminarea sintagmei Cluj, din denumirea echipei şi a clubului. Cred că domnul Walter şi consilierii săi vor găsi cea mai bună soluţie pentru a evita orice fel de interpretare a gestului său”, a adăugat Radu Constantea, reprezentantul primăriei şi a Consiliului Local Cluj-Napoca în Adunarea Generală a Acţionarilor.

Paul Panait