La îndemnul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru sprijinirea persoanelor afectate de inundaţiile ce au avut loc la sfârşitul lunii iulie, în sudul ţării, și cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Petroniu, credincioşii Episcopiei Sălajului s-au implicat în campania umanitară „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia”.

Astfel, pe întreaga perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului au fost organizate, în cadrul protoieriilor, mănăstirilor şi parohiilor din Eparhie, colecte constând în bani, alimente neperisabile, cereale şi legume. Până la data de 20 august, au fost colectate în cele trei centre organizate la protopopiatele Zalău, Șimleu Silvaniei şi Jibou, peste 6 mii de litri de ulei, 4 mii de kilograme de zahăr, 7 mii de kilograme de faină, aproape 4 mii de kilograme de orez, în ju de 7 mii de kilograme de cereale şi legume, 1 600 de kilograme de paste făinoase, 1 300 de bucăți de produse de igienă, 200de borcane de rmiere de albină, 270 litri suc de roşii, conserve, prosoape, pături și saltele, condimente, precum şi suma de aproximativ 12 mii lei.

Toate aceste aceste ajutoare vor fi direcţionate, la sfârşitul săptămânii, spre localităţi din Episcopia Slatinei şi Romanaţilor, precum şi în alte localităţi care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor.

Preasfinţitul Părinte Petroniu, adresează pe această cale mulţumiri pentru implicarea, dărnicia, promptitudinea şi dragostea de care au dat dovadă bunii credincioşi ai Episcopiei Sălajului în campania „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia”.

Consilier social-filantropic, Pr. Claudiu Nechita

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea