Preşedintele PDL Dorin Florea spune că nu i se pare corect, din punct de vedere politic, ca Emil Boc să îşi declare susţinerea pentru candidatura la Preşedinţie a Elenei Udrea şi că acesta ar trebui să îşi dea demisia din PDL, iar atunci va putea face „orice declaraţie doreşte”.

Dorin Florea, care este şi primar al municipiului Târgu Mureş, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că dezaprobă declaraţia lui Emil Boc de susţinere a candidaturii la prezidenţiale a Elenei Udrea, adică a reprezentantului altui partid, dat fiind că încă este membru PDL.

„Este membru PDL. Dacă vrea să fie liber de contract, să-şi dea demisia şi atunci poate face orice declaraţie doreşte. Părerea mea e că e o asemănare tot mai mare între domnul Boc şi Tăriceanu şi cam ce face unul face şi celălalt. Nu mi se pare corect, dacă ai fost preşedintele unui partid, prim-ministru, ai avut cele mai mari însărcinări, o echipă care a tras pentru tine. Cu toţii am tras atunci şi am şi pătimit împreună. E opţiunea lui, dar, din punct de vedere politic, nu-i corectă”, a afirmat Dorin Florea.

El a spus că nu comentează faptul că Udrea şi-a depus candidatura din partea PMP, întrucât partidele componente ale ACL au propriul parcurs electoral şi propriul candidat, Klaus Iohannis, însă în ceea ce îl priveşte pe Boc consideră că „să fii în căruţă şi colo şi dincolo, parcă dă ca dracu”.

Florea a susţinut că nu îi face plăcere să comenteze conduita lui Boc, ale cărui merite ca primar le apreciază, arătând că, la câţi bani a adus acesta în Cluj-Napoca, „clujenii trebuie să-i pună o statuie, mai mică, lângă Avram Iancu”.

Dorin Florea a mai spus că dacă Boc voia să fie „atât de exprimat şi angajat”, avea „o variantă mai elegantă” – aceea de a-şi da demisia din PDL înainte de a declara că o susţine pe Udrea.

Florea a subliniat că Boc a promovat întotdeauna, cât a fost preşedinte al PDL, disciplina de partid, iar acum, când nu mai este, „nu procedează corect”.

„Părerea mea e că, din punct de vedere politic, nu procedează corect. Nu ştiu ce are în cap, chiar nu ştiu. Şi taică-său a încercat la un moment dat să afle, dar nu ştiu. Nu ştiu! Nu mă întrebaţi pe mine ce au unii în cap. Câteodată, nu ştiu ce am eu în capul meu, fiind prea mulţi neuroni, nu reuşesc să-i redeştept pe toţi”, a spus el.

Florea a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu Ciprian Dobre (PNL) – ambii fiind copreşedinţi ai ACL Mureş – pentru a-şi anunţa planurile legate de campania de susţinere a lui Klaus Iohannis.

În judeţul Mureş, ACL trebuie să strângă 50.000 de semnături pentru acesta. Elena Udrea este candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, au decis marţi reprezentanţii PMP reuniţi în Colegiul Naţional, fiind doar un vot împotriva acestei candidaturi, din partea europarlamentarului Cristian Preda.

Fostul premier Emil Boc declara, marţi, corespondentului MEDIAFAX că o va susţine pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale, pentru că aceasta este „un adversar redutabil, bătăios şi dur la adresa PSD şi a lui Victor Ponta”, care nu a ezitat niciodată să apere şi să creadă în proiectul de reformă şi modernizare a statului român pe care el l-a început împreună cu preşedintele Traian Băsescu.

Pacala Dana, Ela Giurgea, Sursa: Mediafax