„Văd că Guvernul PSD insistă să încalce legea și nu renunță la adoptarea OUG prin care primesc puterea de a face presiuni și șantaj asupra primarilor și consilierilor locali și județeni ai altor partide cu scopul de a-i obliga să migreze chipurile la ce partid doresc. În fapt presiunile pe care le fac sunt pentru a-i racola în propriul partid. Eu îi sfătuiesc pe liderii PSD să nu se bazeze pe știința de carte într-ale legislației a premierului care și-a plagiat propriul doctorat și să mai pună mâna pe carte. Să nu aibă impresia că pot prosti lumea și că printr-un OUG dat la ceas de seară vor putea da liber ca aleșii locali care optează să se bazeze pe “amnistie” și să treacă la un alt partid, vor fi exonerați de efectele legii 393/2004”, declară preşedintele executiv al ACL Cluj, Mihai Seplecan.

„Să le fie clar faptul că jurisprudența CCR legată de migrația aleșilor locali de la un partid la altul demonstrează că nu există cuvântul “legal” lipit de “migrație”. Să se trezească la realitate și să realizeze că trecerea aleșilor locali de la un partid la altul nu este posibilă fără ca aceasta să nu atragă automat pierderea mandatului, indiferent de jongleriile și mingicăriile lor pseudo-legale.
Îmi fac un pustiu de bine și le recomand să citească (le și anexez un rezumat, să nu obosească) ceea ce spune în materie de migrație a aleșilor locali Curtea Constituțională a României în Deciziile 915/2007, 1167/2007, 273/2009, 1461/2011, 280/2013 și 153/2013.

Îi rog pe cei de la PSD să înțeleagă, chiar și în al 12-lea ceas, că nu se poate da un OUG care să ocolească deciziile CCR. Le reamintesc și faptul că ACL tocmai ce a creat un precedent prin atacarea în instanțele ordinare a unui OUG. Curtea de Apel București a admis solicitarea depusă în numele Partidului Național Liberal de președintele liberalilor, Klaus Iohannis, și a decis sesizarea CCR cu modificările aduse legii alegerii președintelui României introduse prin Ordonanța de Urgență nr. 45/2014. Deci Avocatul Poporului pesedist, Victor Ciorbea, poate să doarmă în continuare liniștit, democrația nu are nevoie de domnia sa.

Așa că mai bine să citească cei de la PSD, decât să dea cu subsemnatul”, adaugă Mihai Seplecan.