Liderii statelor NATO care au participat la summitul de la Newport, in Marea Britanie, au primit cadou produse din Tara Galilor, printre care whiskey galez si o carte de poezii.

In pungi cu cadouri pregatite pentru liderii statelor membre NATO, provenind de la 25 de companii din Tara Galilor, au fost incluse, printre altele, mingi de rugby cu insemnele Federatiei de Rugby din Tara Galilor, carti de poezie de Dylan Thomas, o sticla de whiskey marca Penderyn, sosete de lana, un album cu fotografii ale podului din Newport, relateaza cotidianul The Guardian, in pagina electronica.

Cadourile au fost insotite de un mesaj scris din partea premierului David Cameron, care si-a exprimat speranta ca partticipantii la summtul de la Newport vor descoperi prin intermediul acestor produse ceea ce are de oferit Tara Galilor.

„In timpul acestui summit, veti vedea numeroase exemple ale foreia apararii Tarii Galilor. Aveti, de asemenea, si cateva dovezi din arta si traditia culinara”, a scris premierul britanic.

Sefi de stat si de guvern din 28 de tari membre ale NATO, precum si lideri din 33 de tari partenere ale Aliantei si din state care participa la misiunea din Afganistan (ISAF), s-au reunit in zilele de 4 si 5 septembrie intr-un complex hotelier din Newport, in apropiere de Cardiff.

Printre participantii la summit s-au numarat presedintele SUA, Barack Obama, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele in exercitiu al Consiliului European, Herman van Rompuy, dar si presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, care s-a pronuntat recent pentru reluarea procesului de apropiere la NATO a tarii sale.

NapocaNews