Deşi este asaltat de Corpul de Control al premierului Victor Ponta la primăria Sibiu, exact înaintea turului doi al alegerilor, candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, promite să renunţe la imunitate în cazul în care va deveni preşedintele României.

„Trebuie să fim capabili să admitem că după ce se curăţă clasa politică, trebuie să construim ceva durabil. Ca şi preşedinte voi fi garantul statului de drept şi al justiţiei independente. Sunt total împotrivă şi nu voi accepta o lege a amistiei şi a graţierii, nu voi graţia niciodată pe un politician condamnat pentru acte de corupţie. Imunitatea: avem multe disucţii în jurul imunităţii şi primul lucru la care vreau să renunţ este imunitatea preşedintelui României. Voi solicita ferm să se renunţe la alineatul care spune că preşedntele se bucură de imunitate”, a spus, la Cluj, Klaus Iohannis.

Candidatul ACL este de acord că trebuie să existe o protecţie pentru opinia politică, că parlamentarii nu pot fi traşi la răspundere pentru opţiunea lor politică, dar consideră că este inadmisibil ca prin procedură parlamentară justiţia să poată fi împiedicată să-şi facă treaba.