În calitate de europarlamentar PNL, Daniel Buda, le solicită public atât primului ministru, Victor Ponta,  cât şi ministrului Transporturilor, Ioan Rus, să intervină pe căi diplomatice pentru a reglementa  situaţia transportatorilor români  în Germania.
Impunerea de la 1 ianuarie 2015 de către autoritățile germane a unui salariu minim pe oră, în valoare de 8,5 euro, precum şi sancțiuni de 500.000 de euro în cazul  nerespectării acestui lucru, este de natură să îngroape definitiv orice operator de transport din România care tranzitează Germania. Cu toții ne-am dori salarii mult mai mari dar, din păcate, condițiile economice nu ne permit acest lucru. În această situaţie, apreciez că se impune intervenția de îndată a celor doi responsabili amintiți mai sus.
De asemenea, în cursul zilei de astăzi, îl voi sesiza pe comisarul european pentru Transporturi,  doamna Violeta Bulc, precum şi pe preşedintele Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker, pentru a interveni de îndată în vederea înlăturării acestor prevederi. Nici măcar Germania nu trebuie să îşi permită să abuzeze de puterea economică, atâta vreme cât vorbim de o Uniune Europeană unită şi puternică.
România nu trebuie să fie tratată ca un membru de rangul doi al UE!
Radu Ștefan