„De poți crede, toate sunt cu putință!”. Acest îndemn a fost adresat de părintele arhimandrit Teofil Roman, credincioșilor care au participat în duminica a 4-a din Post, numită și Duminica Sfântului Ioan Scărarul, la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană, titrează Radio Renaşterea.

La Sfânta Liturghie din Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca au luat parte și Alteţele Regale Principesa Margareta, Principele Radu și Principele Nicolae, însoțiți de doi invitați de onoare: Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei şi Baronul Johannes von Holzhausen. La finalul slujbei, părintele Teofil Roman, ecleziarhul catedralei a salutat prezența oaspeților și a transmis mesajul de bun venit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului. „Vizita Altețelor Voastre ne bucură nespus de mult și ne oferă prilejul de a ne ruga fierbinte pentru sănătatea și mântuirea voastră, cerând de asemenea Domnului să îndrepteze pașii voștri spre tot lucrul bun în propășirea poporului binecredincios român de pretutindeni și întru slava Sfintei Biserici ai Lui Hristos”, a transmis părintele Teofil Roman.

Vizita Altețelor Sale Regale la Cluj-Napoca este prilejuită de Ceremonia de acordare a titlurilor de „Cetățeni de Onoare” ai județului Cluj, ce are loc duminică seara, cu ocazia Concertului Regal de Gală, găzduit de sala „Auditorium Maximum” a Universităţii „Babeş-Bolyai”. În cadrul vizitei, care se întinde pe două zile, Altețele Lor Regale vor avea întâlniri cu reprezentanți ai autoritățile județene și locale, cu reprezentanții înaltului cler, cu mediul academic, diplomatic, consular și de afaceri, precum și cu tinerii din Cluj.

Spre deosebire de preşedintele Klaus Iohannis care merge cu predilecţie la biserica lutherană sau catolică, familia regală este ortodoxă.

NapocaNews