Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj va organiza la jumătatea săptămânii viitoare Târgul de oferte educaţionale pentru elevi.

Evenimentul va avea loc la Cluj Arena si Sala Polivalentă Cluj-Napoca, între orele 10.00 – 18.00. La Târgul educaţional sunt aşteptaţi peste 8.000 de elevi din Grupul ţintă al proiectului, cu vârste între 14 şi 16 ani, din judeţele Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud și Sălaj.

Organizatorul evenimentului, AJOFM Cluj, va asigura transportul pentru 3.000 dintre elevii participanți. Pentru aceștia sunt pregătite peste 150 de mijloace de transport, care vor gara pentru debarcarea si îmbarcarea elevilor şi a persoanelor insoţitoare în parcarea Cluj Arena.

Dintre instituțiile de învățămân superior participante la Târg amintim Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Universitatea de Arta si Design, Academia de Muzica Gheorghe Dima, Universitatea Bogdan Voda, Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”.

Și principalii angajatori din regiune și-au anunțat prezența la eveniment, EBS România, B2B Media Web, BOSH România, sau De Longhi România.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului strategic „Skills for Jobs”, finanţat din FSE prin POSDRU 2007 – 2013, proiect implementat de catre Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi în parteneriat cu Asociaţia Inceptus România.

Paul Panait