Ramona B., o adolesecentă de 18 ani, fără prea multe posibilități, a ales să viziteze pentru prima oară Europa, printr-un circuit Ungaria-Austria-Germania, împreună cu un prieten, vecin cu ea în Brașov, șofer de microbuz. Dacă e așa cum a povestit jurnaliștilor de la Special Arad, prima ei întâlnire cu străinătatea a fost una teribilă – în sensul cel mai rău al cuvântului.

Plecată săptămâna trecută din România, Ramona a avut prilejul ca, timp de cinci zile, să vadă ce, probabil, spera de mult timp: Occidentul. Aflată în Germania, la Stuttgart, după cele cinci zile de relax, ea a aflat că prietenul său nu se poate întoarce în țară, deoarece a „prins” alte comenzi. Astfel, prin niște relații, adolescenta a ajuns să se întoarcă în țară cu un microbuz cu trei locuri (nr. de înmatriculare BV 35 DTR ), nu neapărat „garantat” din punct de vedere al siguranței (deoarece a fost din „vorbă-n vorbă”) de vecinul împreună cu care plecase din România.

„Ei bine, de aici – susține fata, și se poate vedea în interviul filmat cu ea – a început calvarul”. Ea povestește: „După ce am plecat, la câteva ore, sâmbătă noaptea, pe la ora 1, nu știu unde ne aflam (mai mult ca sigur în Austria), șoferul microbuzului, Ionuț Laviniu Băncilă (27 de ani – n.red.) a oprit într-o parcare și mi-a spus că trebuie să stăm puțin să se odihnească. Mi-a spus și mie să mă întind. Nu aveam unde, lucru pe care i l-am și spus, el răspunzându-mi că în mașină”. Din cele spuse de tânără, imediat după, acesta a „sărit” asupra ei, într-o primă fază crezând că i-ar fi fost acceptate avansurile. Dacă e să ne luăm după tânără – plângea când ne-a dezvăluit totul – nu a fost de acord, împotrivindu-se. Bruscată și amenințată  că o să fie dată jos din mașină și lăsată în parcare ca să fie luată de „șoferii de tiruri”, dacă nu acceptă să facă sex, s-a lăsat abuzată de frică.

După… în jurul orei 18,00, sâmbătă 9 mai, cei doi au ajuns la vama Nădlac, acolo unde, neavând buletin de identitate (uitat la vecinul ei în microbuz- susține tânăra), a fost lăsată să treacă frontiera spre România în urma intervenției „cu 10 euro” făcute asupra unui slujitor al frontierei, un polițist inimos, pentru care banii sunt mai importanți decât eventuala poveste sau… strigăt de ajutor! Trebuie spus că pe drum, cel acuzat i-ar fi spus fetei: „Pentru ăștia zece euro… o mai dai o dată!”…

De aici și până la benzinăria Mol Micălaca Arad n-a mai durat mult…. Trebuie spus că, între timp, tânăra a reușit să transmită un mesaj SMS prietenului cu care plecase în Germania, acesta, la rândul său, apelând la cineva din Oradea. Astfel s-a ajuns la Arad, la Angelo Popescu (președintele Noua Dreapta), cel care s-a deplasat de urgență la fața locului.

În benzinăria Mol, în jurul orei șapte, sâmbătă, Monica i-a cerut lui Băncilă să o lase să meargă la toaletă, acolo unde, o dată intrată, a blocat ușa și a așteptat să-i vină ajutorul și… Poliția. Ulterior, șoferul microbuzului – în cătușe, victima, și încă un martor, au fost duși la declarații la postul de post de Poliție din Micălaca, unde, timp de câteva ore, „s-a reconstituit” speța în urma plângerii penale depusă de tânără.

Și așa de tare a fost reconstituită… încât tânăra a fost trimisă la medicul legist (se așteaptă încă rezultatele – n.red.), iar cel acuzat a fost lăsat liber… în prezența patronului firmei pentru care folosește microbuzul, patron sosit de urgență la Arad.

Așa încât… așteptăm.

P.S. Pentru a demonstra, într-un fel, că spune adevărul, tânăra ne-a arătat și niște mesaje în care logodnica celui acuzat de viol o roagă să-și retragă plângerea, motivând că sunt cu doar câteva săptămâni înainte de căsătorie.

sursa: Special Arad http://specialarad.ro/politistul-de-frontiera-care-putea-sa-ma-salveze-a-luat-mita-10-euro-dezvaluiri-terifiante-ale-unei-tinere-de-18-ani-sechestrata-abuzata-sexual-in-microbuz-eliberata-din-toalet/