Ziua Națională a Franței, sărbătorită marți după-amiază la ambasada franceză de la București alături de numeroși politicieni, demnitari și diplomați, i-a adus în același spațiu pe premierul Victor Ponta, inculpat luni de procurori, și pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dar și pe prim-adjunctul șefului SRI, Florian Coldea, titrează Cotidianul.ro.

În timpul discursului lui Ponta, PRO TV a surprins un moment inedit.

Premierul a vorbit, adresându-se ambasadorului Franței, de „ghilotina” românească, referire la anchetele DNA, moment în care Coldea a fost surprins râzând ironic, iar Laura Codruța Kovesi, încruntându-se ușor, iar apoi zâmbind ironic, cei doi având și un schimb de replici.

În discursul său, ambasadorul Franței, Francois Saint-Paul, a declarat că „pentru a construi un stat de drept, justiția nu e suficientă. E necesar un efort al tuturor instituțiilor. Un efort al nostru, al tuturor.”

A urmat apoi Victor Ponta, cu a sa „ghilotină”.
„Apreciez mult ce ați spus despre statul de drept. Cred că trebuie să lucrăm împreună. Deși România e puțin în urmă față de Franța, în fiecare dimineață ne uităm la ghilotină, dar e mereu un început. Sunt sigur că România va fi din punct de vedere economic și social, instituțional o țară europeană”, a spus Ponta zâmbind, stârnind reacția ironică a lui Kovesi și Coldea.

VIDEO cu momentul surprins de PRO TV AICI (la minutul 1.24)