Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Croației că autoritățile locale mențin măsurile de închidere, pe o perioadă nedeterminată, a punctelor de control trecere frontieră cu Serbia de la Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2 și Batin.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, circulația rutieră se desfășoară în condiții normale pe la principalul punct de control trecere frontieră Croația-Serbia de la Bajakovo-Batrovci, situat pe autostrada Zagreb-Belgrad.

„Circulația feroviară este în continuare suspendată pe direcțiile Croația-Slovenia, Croația-Ungaria și Croația-Serbia”, mai precizează sursa citată.

Având în vedere evoluțiile situației din teren, MAE recomandă cetățenilor români care doresc să călătorească în Republica Croația să consulte paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat — http://www.hak.hr/en, Companiei Naționale Croate de Căi Ferate—http: // www.hznet.hr, Autorității Portuare Croate — http://www.portauthority.hr și Agenției Croate de Aviație Civilă—http: / / www.ccaa.hr, pentru informații actualizate.

Gh. P.