Încolţit de proprii colegi din PNL Cluj, care i-au retras sprijinul politic, Mihai Seplecan a declarat ieri, după şedinţa Consiliului Judeţean, că nu va demisiona din funcţia de preşedinte până în vara anului viitor, când va deveni primarul Municipiului Cluj-Napoca.

Seplecan a ieşit la contraatac, denumindu-l pe co-preşedintele PNL, Marius Nicoară, în şedinţa Consiliului Judeţean, „senatorul 1,4% alcoolemie” după ce nu i-a luat apărarea la şedinţa de partid în care i-a fost retras sprijinul politic.

Preşedintele CJ Cluj a aracat şi două dintre regiile susţinute de PNL, RAADPP Cluj – pe care a propus să fie desfiinţată şi reorganizată în direcţie în subordinea sa, precum şi Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, unde a cerut schimbarea regulamentului de funcţionare astfel încât directorul David Ciceo să nu poată fi şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. Propunerile sale nu au fost aprobate prin votul consilierilor judeţeni, dar Seplecan a anunţat că le va readuce în dezbatere în fiecare lună cât va mai ocupa funcţia de preşedinte.

Cu privire la plângerea penală pentru abuz în serviciu depusă de aeroport la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, Mihai Seplecan a răspuns: „ei dau cu pietricele, eu am bombă ca şi informaţie, asta vreau să le transmit”.

Pentru început, Seplecan a afirmat că directorul aeroportului a cheltuit peste 1 milion de euro pentru un studiu de fezabilitate aferent proiectului intermodal de la aeroport deşi ştia că nu se poate realiza acest proiect la Cluj. Tot ieri, Mihai Seplecan a afirmat şi că David Ciceo şi Marius Nicoară au pus presiuni pe el pentru ca să aprobe lucrări în regim de urgenţă la aeroport, pentru ca astfel să nu mai fie organizată vreo licitaţie.