Sub patronajul SUA, care sprijină regimul Poroșenko, ucrinenii au pus gând rău românilor din provincia istorică românească Bucovina. O nouă brigadă este înființată în Bucovina „pentru apărarea în fața unor posibile pretenții ale României asupra acestei regiuni”, au anunțat luni, la Ivano-Frankivsk, șeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ Zapad, colonelul Viktor Kevljuk, precum și viitorul comandant al brigăzii, colonelul Vasyl Zubanych, informează agenția de presă rusă oficială TASS.

„Ministrul Apărării al Ucrainei a luat decizia de forma o nouă brigadă montană de asalt cu numărul 10. Locul de cartiruire al brigăzii va fi Kolomyia (Colomeea). Avem sarcina de a vedea ce a rămas acolo din obiectivele militare, de a desfășura acțiuni de reconstrucție și reutilare a cazărmilor. După aceasta, vom fi gata să angajăm pe bază de contract în jur de o mie de voluntari”, a declarat Kevljuk, citat, potrivit TASS, de o publicație locală.

„Obiectivul principal al brigăzii este apărarea în fața unor ipotetice pretenții teritoriale asupra Bucovinei din partea României”, a declarat colonelul ucrainean. Acesta a declarat, de asemenea, că există încă un teritoriu unde ar putea fi nevoie de combatanți care „să știe să lupte foarte bine în munți — Crimeea”, potrivit Agerpres.

Este planificat ca formarea unității militare să se încheie până la 30 octombrie. Românii sunt speriați și vor protecția Bucureștiului.

NapocaNews

646x404 (1)