Luni seara, publicul clujean a asistat, în premieră, la o feerică reprezentație susținută de prestigiosul ansamblu Red Army Choir (Corul Armatei Rosii – n.red.), condus de generalul Viktor Eliseev.

Red Army Choir a cucerit prin forța muzicii rusești și a dansului audienta de la Sala Polivalenta Cluj. Pe langa dansurile si costumele fascinante, Corul Armatei Rosii a trecut prin diverse stiluri muzicale, repertoriul acestuia fiind compus din muzica traditionala rusă, muzica sacră, arii de opera si muzica populara, cum ar fi „Katiusha”, „Kalinka”, „Kernina” sau „Ave Maria”. În repertoriu au inclus cu succes melodii ale momentului, precum „Lucky” (Daft Punk) sau „Happy” (Pharrell Williams).

Spectacolul Corului Armatei Rosii MVD are la activ peste sapte mii de reprezentatii, jucate pe toate continentele, si a fost vizionat de peste 20 de milioane de spectatori din intreaga lume.

Red Army Choir MVD este singurul organism militar care a primit „Steaua de Platina”, pe bulevardul dedicat marilor artisti rusi, iar 50 dintre artistii acestui ansamblu au primit titlul suprem de „Artist Emerit al Rusiei”.

Clujenii au uitat de ocupația sovietică dintre anii 1945 – 1958 și au aplaudat îndelung Corul Armatei Roșii, care a oferit un regal muzical de o forță incomensurabilă și de neuitat. Cei în vârstă din sală au putut fi observați cum le curgea lacrimile din ochii.

NapocaNews

DSC_4098

DSC_4101
DSC_4104

DSC_4110