Clujeanca Ștefania Dobre a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de judo, destinat juniorilor sub 21 de ani, care se desfășoară la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

Dobre a obţinut o victorie la puncte și alte două înainte de limită, prin ippon. Astfel sportiva din Cluj-Napoca s-a calificat în finala categoriei 57 kg., unde a întâlnit-o pe japoneza Haruka Funakubo.

În ultimele secunde ale meciului, când Ștefania Dobre avea două avertismente și adversara doar unul, japoneza a reușit o fixare care i-a adus victoria, în timp ce Ștefania Dobre a trebuit să se mulţumească doar cu medalia de argint.

La 19 ani, Ștefania Dobre are în palmares două titluri continentale de cadeți, este campioană europeană de juniori, anul acesta, titlu obținut în luna septembrie la Oberwart, și are și o medalie de bronz la Mondialele de cadeți, în 2011.

La Campionatul Mondial de judo pentru juniori participă 555 judoka din 88 țări, iar România are în concurs încă trei sportivi la categoriile mari, masculine: Luca Kunszabo și Botond Koncz, la 100 kg., și Mircea Croitoru, la +100 kg.

Paul Panait