Prima victorie din actualul campionat în faţa propriilor suporteri, 4-0 cu FC Caransebeş, a adus şi sancţiuni, nu doar bucuria fanilor.

Jocul echipei a funcționat aproape perfect însă, câteva evenimente au stârnit supărarea fanilor prezenți pe Cluj Arena, iar în centrul atenției a fost mijlocașul de numai 21 de ani, Octavian Ursu.

Fotbalistul este unul dintre cei mai în formă sportivi din lotul ”Șepcilor roșii”, dar atitudinea lui din teren nu a fost deloc pe placul asistenței.

Ursu a marcat două goluri în partida cu ”gugulanii”, dar a fost egoist în alte câteva rânduri, iar la lovitura de la 11 metri dictată pe final de meci a confiscat balonul și și-a bruscat mai mulți colegi, inclusiv pe Răzvan Greu, jucătorul desemnat să execute.

În consecință, noul antrenor Mihai Teja a decis să-l amendeze pe fotbalist. Ulterior tehnicianul Universității a revenit asupra deciziei, mai ales că tinerii fotbaliști nu sunt cu salariile la zi.

Și Ursu a înțeles că a greșit, și-a cerut scuze în fața colegilor de echipă și a pus excesul de adrenalină pe seama faptului că în ultimele sezoane a fost mereu împrumutat la alte echipe, neavând șansa să evolueze pentru echipa la care s-a format.

”Știu că am greșit și îmi cer scuze, dar nu a fost din răutate, ci pentru că mi-am dorit foarte mult să repar greșeala din meciul cu Satu Mare.

Dacă înscriam atunci, echipa obținea un punct, dar am ratat și am pierdut meciul”, a explicat Ursu. Etapa viitoare Universitatea Cluj va juca în deplasare la ultima clasată, Metalul Reșița.

Paul Panait