Preşedintele Klaus Iohannis e un tip abil şi perfid în acelaşi timp. Se foloseşte de emoţia stârnită de groaznicul incendiu de la club Colectiv, pentru a impune, în sfârşit, „guvernul meu”, care nu a reuşit să-l implementeze prin metode parlamentare. Omul acesta e în stare să calce pe cadavrele tinerilor rockeri nevinovaţi ca să-şi vadă visul cu ochii: un guvern Alina Ghorghiu la Palatul Victoria? A doua zi de la tragedia de la club Colectiv am observat treptat începutul manipulării pe Facebook, ca în noiembrie anul trecut. În primul rând, fără aparenţă logică, a fost scoasă BOR vinovatul de serviciu pentru drama de la Colectiv, de parcă clubul funcţiona în subsolul de la Patriarhie, nu la o fostă fabrică comunistă, fără autorizaţiile în regulă. Isteria ateistă doar împotriva BOR, nu împotriva catolicilor, musulmanilor, penticostalilor sau martorilor lui Iehova, are un fir roşu: Biserica Ortodoxă e singura instituţie românească, a statului român, restul sunt doar anexe ale intereselor marilor puteri politice sau confesionale sau extensii ale unor multinaţionale. Revoluţia Facebook împotriva BOR, deşi nu Patriarhul a dat autorizaţii de funcţionare sau ISU la clubul Colectiv – preoţii se roagă în biserici, nu în discoteci – , are ca scop şubrezirea morală şi spirituală a poporului român. Un popor fără Biserică şi instituţii naţionale se prăbuşeşte ca o pradă în calea colţilor intereselor străine. Apoi au început să agite problema acoperiţii şi sergenţii majori din presa mainstream şi televiziunile generaliste, cu capital străin, patroni în puşcărie sau cu datorii imense la stat, care instigă, folosind emoţia colectivă, să iasă lumea în stradă ca să-şi dea demisia vinovaţii principali: primarul Piedone, generalul Oprea şi premierul Ponta. Ciudat că zecile de mii de tineri pe bună dreptate revoltaţi, dar foarte uşor manipulaţi de servicii scandează doar demisia Guvernului şi strigă „Jos Victor Ponta”, dar niciodată „Jos Iohannis”. Aprind lumânări la Guvern, dar ocolesc ciudat „ficusul” de la Palatul Cotroceni. Oare de ce? Unii moderatori de la televiziunile generaliste cheamă lumea în stradă doar împotriva lui Ponta, nu a lui Iohannis.

protest-bucuresti_club-colectiv

Pentru că toată isteria de pe Facebook nu e liberă cum cred tinerii naivi ce trăiesc virtual, ci indusă de instituţiile de forţă ale statului român comandate şi controlate de comandantul suprem: Klaus Iohannis. Ultimele studii sociologice dovedesc că tinerii sub 30 de ani care comunică pe reţele de socializare sunt oameni foarte uşori manipulabili: asta o ştie şi Coldea, românul verde Hellvig şi, mai ales, lutheranul Klaus Iohannis. Apropo, de ce nu se revoltă generaţia Facebook, că şeful Bisericii lutherane nu a venit să se roage în pelerinaj la club Colectiv? Să fie cauza principală că preşedintele vostru e de religie reformată? Ciudat că, în ultimele zile, fesibuciştii de serviciu atacă doar BOR, de ce nu şi pe şefii spirituali ai Bisericii lutherane.? Au ajuns ca toţi ateii declaraţi să fie prosternaţi de admiraţie în faţa monsieniorului catolic şi indignaţi doar de BOR. Pentru unii tinerii români ce trăiesc doar în lumea virtuală, pe Facebook, întoteauna străinii sunt mai buni, iar dacă nu mai pot trăi în ţara lor dau bir cu fugiţii în Diaspora. Ţara rămâne însă pe mâna altora, care trag sforile de afară. Revoluţia de pe Facebook se va linişti, ca din senin, doar când Klaus Iohannis, ce profită de tragedia de la club Colectiv, îşi va impune „guvernul meu” cu Alina Ghorghiu AVAS la Palatul Victoriei. Ar fi bine să se oprească aici Revoluţia Facebook şi să nu se transforme într-o „revoluţie continuă”, troţkistă, să punem de un Euromaidan soroşist, ca la Kiev sau unul ong-ist ca la Damasc până ne facem ţara ţăndări. Nu vreau ca România mea să devină o nouă Ucraină sau Sirie, doar de dragul lui Klaus Iohannis şi a băieţilor deştepţi din servicii plătiţi sau comandaţi de afară!O ţară se schimbă democratic la alegeri, nu pe FacebooK!

Ionuţ Ţene

PS: Ponta şi-a depus deja mandatul anunţă preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Klaus Iohannis îşi vede visul cu ochii „Guvernul meu”! Planul a fost îndeplinit. Să vedem dacă mai continuă protestele spontane?

 

proteste-colectiv-Bucuresti