CFR Cluj şi CSMS Iaşi au terminat nedecis (scor 0-0) al doilea meci din cadrul etapei a XVIII-a a Ligii 1. Ploaia deasă a afectat vizibil evoluţia celor două echipe, cu un uşor avantaj de partea oaspeţilor care s-au deplasat la Cluj-Napoca cu obiectivul clar de a nu pierde în faţa trupei lui Francisc Dican. Prima ocazie importantă a apărut abia în minutul 19 când Bole a şutat din afar careului, după un un-doi cu Vasile Gheorghe, dar mingea a fost deviată şi a trecut pe lângă poarta lui Marc.

Şase minute mai târziu Vasile Georghe a pătruns frontal pe poarta lui Marc, dar goal keeper-ul clujenilor nu a avut emoţii. Recunoscuţi pentru fazele pe care le aplică la fazele fixe, vişiniii au pus în aplicare un astfel de exerciţiu în minutul 33, dar

Gomelt a tras pe lângă poartă. Finalul primei reprize a aparţinut calr moldovenilor. Ţigănaşu în două rânduri şi mai apoi Golubovic şi Ciucă au dat mari emoţii defensivei clujene.

În minutul 52 Voicu a trimis neinspirat spre propria poartă, dar mingea s-a lovit de unul dintre fotbaliştii CFR-ului şi a trecut pe lângă stâlpul porţii lui Grahovac.

Câteva zeci de secunde mai târziu Cristian Lopez a șutat din prima o minge respinsă în primă fază, dar a trimis din nou alături de poartă. Gomelt şi Jakolis şi-au încercat şi ei tăria şuturilor, însă, tabela de marcaj a rămas în continuare nemodificată.

Revenit în Liga 1 după o perioadă îndelungată de absenţă, Onducu îl deschide pe Bole în careu, dar acesta preferă să trimită pe jos, prea în spate pentru Golubovic, în locul unui șut la poartă.

Apărarea CFR-ului a fost atentă și a îndepărtat pericolul. Până la finalul partidei clujenii au pus presiune permanentă la poarta ieşenilor, iar în prelungirile mciului Negruţ a deviat o centrare perisulos, însă, nici de această dată mingea nu a fost cadrată, şi

meciul s-a terminat cum a început 0-0. În urma acestui rezultat CFR Cluj şi CSMS Iaşi rămân pe locurile 9, respectiv 8, cu 22 de puncte în dreptul aredelenilor, moldovenii lui Nicolo Napoli având un punct în plus.

CSMS Iași recuprează astfel, un punct după înfrângerea din tur când vișiniii s-au impus la limită în Copou, scor 1-o.

Paul Panait