Morții de la Colectiv au fost pomeniți, luni, de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la finalul Sfântei Liturghii de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei. Slujba a fost oficiată împreună cu episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, în Catedrala Patriarhală din București.

Patriarhul i-a pomenit pe rând, pe nume, pe cei decedați la Colectiv, rugându-se pentru odihna lor veșnică. Patriarhul a pomenit și victimele din atentatele de la Paris și din Mali, titrează Agerpres.

În cuvântul de învățătură rostit la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, Întâistătătorul BOR a afirmat că ziua de pomenire a acestui sfânt reprezintă sărbătoarea creștinismului românesc, a unității în credință a poporului nostru.

„Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, ne cheamă la a mărturisi credința apostolică primită de la el, a-l iubi pe Hristos și Biserica Sa, și a lucra pentru unitate în credință și unitate națională spre slava Preasfintei Treimi și demnitatea poporului român”, a mai spus patriarhul.

NapocaNews