Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Cosmin Balcu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că majoritatea cluburilor şi localurilor din fosta Capitală Culturală Europeană, inclusiv hala unde se joacă cel mai de succes spectacol de teatru din ultimii opt ani de la Sibiu, \’Faust\’-ul regizat de Silviu Purcărete, funcţionează ilegal şi prezintă pericol de incendiu.

Întrebat de corespondentul AGERPRES câte cluburi şi localuri din municipiul Sibiu funcţionează ilegal din punct de vedere al pericolului de incendiu, Cosmin Balcu a răspuns: ‘majoritatea’.

Potrivit acestuia, inspectorii ISU Sibiu nu pot închide cluburile şi localurile care nu au autorizaţie de securitate la incendiu, pentru că nu apărut normele de aplicare ale legii. ‘Deocamdată nu putem închide niciun local, pentru că nu au apărut normele de aplicare ale legii. Bineînţeles că o să închidem, numai să apară normele de aplicare’, a spus Cosmin Balcu.

Întrebat dacă este posibil să se repete la Sibiu tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti, şeful ISU Sibiu a răspuns afirmativ. ‘Răspunsul meu e da convingător. Pentru asta dăm amenzi. De la începutul anului, am făcut peste o sută de controale’, a spus Cosmin Balcu.

Foarte multe baruri şi pub-uri din centrul istoric al municipiului Sibiu, unde vin cei mai mulţi turişti, sunt amplasate la subsolul unor clădiri vechi, în foste pivniţe, unde există doar o singură uşă de acces, ceea ce reprezintă un pericol, potrivit pompierilor.

‘Singura uşă de acces, asta este o problemă, dar mai sunt şi altele. Unii nu au trecut pe la noi când au deschis, alţii au trecut doar pe la Primărie’, spune Cosmin Balcu.

Cei mai mulţi spectatori într-un spaţiu interior amenajat sunt de obicei, în municipiul Sibiu, la cel mai celebru spectacol de teatru din ultimii opt ani, care a marcat şi Capitala Culturală Europeană, ‘Faust’-ul lui Silviu Purcărete. Şeful ISU Sibiu spune că hala în care încap 250 de spectatori nu are autorizaţie. ‘Unde se joacă ‘Faust’-ul, hala nu are autorizaţie. Noi am respins documentaţia’, a declarat Comin Balcu.

Pentru ‘Faust’ vin la Sibiu spectatori din toată ţara, chiar şi turişti străini, care vizitează România. Spectacolul se joacă din 23 mai într-un nou spaţiu, la Baza SC Construcţii SA din strada Triajului, cu o capacitate de 250 de locuri. ‘Faust’-ul regizat de Purcărete la Sibiu are o durată de două ore şi nu este un spectacol recomandat copiilor sub 16 ani.

NapocaNews