Marius Mânzat, noul preşedinte provizoriu al Consiliului Judeţean Cluj i-a convocat luni dimineaţa pe consilierii judeţeni, la o şedinţă extraordinară, cu un număr de trei proiecte importante, pentru a nu pierde bani europeni, legate de parcul industrial Tetarom I şi modernizarea drumului judeţean din zona turistică Ic Ponor din Apuseni. Şedinţa a fost totuşi condusă de un vicepreşedinte, Mânzat fiind absent.

Noul vicepreşedinte Călin Tuluc a oficiat prima întrunire a noului executiv al Judeţului Cluj, obţinând după mai multe luări de cuvânt, acceptul pentru numai două din cele trei proiecte propuse. Cel mai disputat a fost proiectul privind finalizarea drumului judeţean Răchiţele- Ic Ponor, consilierii judeţeni exprimând îngrijorarea că întreaga sumă primită, circa 40 milioane lei, ar ptuea fi returnată Uniunii Europene, dacă termenele de timp şi calitate nu vor fi respectate.

Schimbarea de a nivelul executivului a fost vizibilă atât prin absenţa fostului preşedinte Mihai Seplecan, cât şi prin absenţa icoanei ortodoxe, care trona în spatele liderilor din executiv, titrează Ora de Știri.

Odată cu schimbarea prin votul consilierilor județeni a lui Mihai Seplecan (foto sus), din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, noua conducere are fobie la icoane ortodoxe. Celebra Icoană a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus Hristos în brațe, pe care a pus-o Mihai Seplecan după investitura sa ca președinte, azi primăvară, în sala de consiliu, a fost dată jos de persoane necunoscute din noul executiv.

Să fie consilierii județeni de altă confesiune sau atei declarați de i-a deranjat o icoană ortodoxă în sediul Consiliului Județean Cluj? Asistăm la o  încălcare flagrantă a libertății și credinței religioase, consfințite  constituțional, la sediul Consiliului Județean Cluj.

Maica Domnului este ocrotitoarea județului Cluj.

NapocaNews

tuluc-cj-president-500x375