Rachetele rusești vor putea străpunge scutul de apărare antirachetă construit de SUA în Europa, a declarat miercuri comandantul Forțelor de rachete strategice, generalul-colonel Serghei Karakaiev, într-o conferință de presă, transmite Reuters.

‘Estimările experților arată că sistemul (american) de apărare antirachetă în curs de desfășurare astăzi nu este capabil să reziste unei salve sincronizate a forțelor de rachete strategice (ruse), în ce privește atât capacitatea de analiză a datelor, cât și puterea de foc’, a afirmat generalul-colonel Serghei Karakaiev, citat de agențiile de presă ruse.

‘Este foarte dificil de dat un răspuns clar despre cum va arăta apărarea antirachetă a SUA la orizontul lui 2025. În același timp, analizând Abordarea Europeană Adaptivă în Etape privind Apărarea Antirachetă (EPAA, contribuția SUA la apărarea antirachetă a NATO — n.red.), destinată să fie implementată până în 2020, putem afirma că depășește toate proiectele anterioare în privința amplorii și a consecințelor strategice’, a mai arătat responsabilul militar rus

În 2016, forțele de rachete strategice ruse vor efectua 16 teste cu rachete cu rază lungă de acțiune, a mai indicat Karakaiev în aceeași conferință de presă, conform sputniknews.com.

Scutul antirachetă american de la Deveselu este în pericol de a fi străpuns de rachetele rusești, iar România să devină teatru de război pentru interesele americane.

NapocaNews