Pentru locuitorii orașului Tășnad și a satelor dimprejur vestea a căzut ca un trăznet, că premierul Dacian Cioloș vrea să transforme celebra stațiune de ape termale, perla turismului din nord-vestul țării, în centru de primire și cazare a peste 600 de imigranți musulmani repartizați României prin cotele obligatorii de către Comisia Europeană. Sătmărenii, bihorenii și sălăjenii sunt revoltați de decizia autorităților centrale de a transforma o perlă a stațiunilor din România într-o tabără de refugiați musulmani, care poate deveni un centru unde poate fermenta terorismul islamic în zonă. Orașul Tășnad pare locul ideal pentru o tabără de refugiați. Se află aproape de granițele cu Ungaria și Ucraina, dar și de Aeroportul Satu Mare. Doar că o tabără cu regim deschis aproape de granița de vest a României este o invitație pentru migranți de a încerca să plece din nou spre Occident. Fosta unitate militară avea dormitoare pentru 600 de persoane, o bucătărie și sală de mese pe măsură, săli pentru cursuri unde ar putea fi improvizată o școală pentru copiii imigranților, un mini spital, locuri pentru sport. Chiar și o piscină cu apă termală.

La Tășnad ar veni migranții repartizați României prin cota stabilită la nivelul Uninii Europene. România ar urma să primească 2.475 de refugiaţi din 66.000 de extracomunitari distribuiţi din Italia şi Grecia, conform sistemului de cote aprobat de Consiliul JAI. Astfel, sirieni aflați acum în state din Occident ar urma să fie găzduiți, măcar temporar, la Tășnad, Câmpulung Muscel, Bumbești-Jiu (centre ce ar urma să fie amenajate), precum și la cele deja existente din Bucuresti, Șomcuta Mare, Rădăuți, Galați, Timișoara și Giurgiu. Aici, imigranții vor primi apă, hrană, cazare și servicii consulare, iar România va primi de la Uniunea Europeana câte 6.000 de euro pentru fiecare persoană. Regimul în aceste centre va fi unul deschis. Primarul Tășnadului, Vasile Mitrașca, este nemulțumit că autoritățile locale nu au fost consultate înainte de luarea unei asemenea decizii.”Aș fi dorit să fim și noi consultați pentru a putea întreba la rândul nostru populația dacă este de acord. Poate ne va aduce și beneficii pe termen lung, dar locuitorii orașului sunt rezervați. Mai ales că au văzut ce s-a întâmplat în alte state din Occident. Un orășel atât de mic să fie asaltat de 5-600 de imigranți…”, a declarat pentru Vocea Transilvaniei Vasile Mitrașca.
Îngrijorarea este amplificată și de faptul că fosta unitate de jandarmi se află chiar în apropierea ștrandului termal, bijuteria și motorul dezvoltării orașului. Ideea de a fi vecini cu sute de imigranți i-ar putea alunga pe turiști, iar atunci impactul asupra economiei orașului ar fi devastator. 250.000 de turiști vin anual în stațiunea Tășnad, titrează Vocea Transilvaniei.

Pe surse am aflat că sătmărenii și sălăjenii vor să organizeze un protest și să semneze o petiție împotriva înființării unui centru de imigranți musulmani la Tășnad, lucru care practic ar desființa celebra și singura stațiune cu ape termale din nordul României. Localnicii sunt revoltați și speriați că Guvernul Dacian Cioloș vrea să facă plasament de refugiați musulmani în stațiunea Tășnad fără să întrebe primăria, consiliu local și locuitorii zonei. Câțiva localnici au declarat că vor să picheteze prefectura din Satu Mare ca să-și manifeste dezacordul cu decizia iresponsabilă a premierului Cioloș, care poate duce la desființarea stațiunii, sursă de venit locală, precum și la apariția atentatelor teroriste cu bombe și mașini capcană, care poate ucide zeci sau sute de români.

Bogdan Diaconu, liderul PRU, a luat poziție împotriva acestei decizii iresponsabile a Guvernului: ”Guvernul tace și face: stațiunea Tășnad din Satu Mare a devenit oficial stațiune pentru sirienii repartizați obligatoriu României de generoasa Uniune Europeană! Dacă ești imigrant musulman, statul român te ține la băi pe gratis…”. De asemenea, Partidul Noua Dreaptă a luat poziție oficială împotriva deciziei autorităților centrale în privința distrugerii stațiunii Tășnad: ”considerăm că siguranţa naţională şi vieţile românilor nu pot fi puse în pericol pentru a mulţumi Uniunea Europeană prin acceptarea acestor cote înrobitoare. Avertizăm prim-ministrul Dacian Cioloş că strămutarea refugiaţilor din Grecia şi Italia încalcă grav Art. 3 din Constituţia României care prevede că ”Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine”. Sosirea acestor imigranţi în România ar expune ţara noastră unui risc de proporţii la fel precum şi pe celelalte ţări europene cu un număr mare de imigranţi musulmani. Va fi doar o chestiune de timp până când şi în România se vor număra victimele unui atac terorist. Preşedintele Iohannis şi Primul Ministrul Cioloş vor fi responsabili pentru orice act de terorism pe teritoriul României, dacă vor pune cererile Comisiei Europene deasupra Interesul Naţional, siguranţei naţionale şi a Constituţiei României”.

Sălăjenii, bihorenii și sătmărenii sunt hotărâți să iasă în stradă ca să blocheze venirea imigranților musulmani la Tășnad.Pentru prima dată românii, ungurii și șvabii din zonă și-au dat mâna să oprească înființarea centrului de imigranți musulmani la Tășnad.

NapocaNews

Tasnad 064