După ce anul trecut publicația electronică NapocaNews a fost anchetată pentru discriminarea religioasă a președintelui Klaus Iohannis, care s-a încheiat cu câștig de cauză pentru site-ul clujean, CNCD recidivează. Publicația NapocaNews este apelată și cercetată din nou de către Consiliul Național pentru Combaterea  Discriminării pentru o posibilă discriminare a teroristului Beke Istvan, care a dorit să pună o bombă la Târgu Secuiesc de Ziua Națională pentru a ucide peste 60 de copii români, conform analizelor SRI. CNCD i-a la rost publicația NapocaNews pentru că a publicat un editorial ”Politicienii și autoritățile române au transformat Târgu Secuiesc într-un Molenbeek al teroriștilor secui”, scris pe baza comunicatelor oficiale ale DIICOT, SRI și pe baza informărilor judecătorești emise de Înalta Curte de Casatie și Justiție, care a hotărât arestarea teroristului Beke Istvan.

image-370x2131

NapocaNews și-a exprimat în editorialul publicat îngrijorarea pentru propagarea grupărilor radicale și revizioniste maghiare care recurg la terorism pentru a își impune opțiunile autonomiste și nedumerirea că cetățeni din Târgu Secuiesc sprijină prin proteste publice acțiunile unor grupări teroriste. Se pare că pentru CNCD îngrijorările publicației NapocaNews legate de terorismul în creștere din secuime, trebuie sancționate prin amenzi. CNCD a ajuns, pe banii din taxele și impozitele românilor, să ancheteze publicații românești, pentru că publică articole pe baza comunicatelor DIICOT, SRI și a sentințelor judecătorești românești.

NapocaNews.ro a fost reclamat la CNCD catre Baricz Agnes, aparent asistent universitar la Universitatea Sapientia: http://kt.sapientia.ro/ro/profesori/baricz-agnes, originara din Sfantu Gheorghe care insa locuieste acum la Cluj-Napoca http://kt.sapientia.ro/data/dokumentumok/CV_Baricz_Agnes_2009.pdf

Baricz Agnes este traducatoarea in engleza a unei carti despre familia criminalului de razboi Albert Wass: W. Kovács András, The History of the Wass de Czege Family (2005)

Marius Sălăjean

 

DSC_5112 (2)