Liderii UDMR au fost prinși pe picior greșit ieri de legea care interzice limba maghiară și au fost nevoiți să dea explicații presei de limbă maghiară despre felul în care inițiativa liderului Partidului România Unită Bogdan Diaconu a trecut tacit de Camera Deputaților. Prevederea legislativă a liderului naționalist interzice folosirea limbii maghiare în administrație, dar și plăcuțele bilingve, ceea ce l-a transformat în inamicul public nr. 1 în Ținutul Secuiesc, fiind criticat dur de toată presa de limbă maghiară din Transilvania și din Ungaria.

Mai mult, portalul de limbă maghiară Transindex a lansat astăzi și o campanie publică prin care denunță ”românizarea” comunității maghiare în urma activității liderului PRU și prin care trage un semnal de alarmă în privința pericolului încetării folosirii limbii maghiare, titrează Știri pe Surse.

Pentru liderii maghiari ieri a fost o zi neagră pentru că, după ce l-au văzut de dimineață pe primarul Antal Arpad agățat de DNA, s-au trezit că trebuie să reacționeze pentru a explica cum a trecut legea interzicerii limbii maghiare la Cameră de blocajul UDMR! Într-un mod neobișnuit pentru tacticile UDMR, formațiunea a ieșit ieri cu declarații belicoase, dar a emis și un comunicat pe pagina oficială a UDMR. Până și patriarhul UDMR Marko Bela a dat declarații alarmante, amenințând cu deteriorarea relațiilor dintre România și Ungaria dacă legea lui Bogdan Diaconu va fi adoptată!

În sfârșit în România un partid politic reușește să impună după 26 de ani o lege în interesul limbii române și a administrației românești, care enervează radicalii maghiari.