Reprezentativa feminină de baschet a României a fost învinsă de naționala Turciei, scor 45-56, într-un meci contând pentru etapa a III-a a grupei H din cadrul preliminariilor Eurobasket 2017.

Înfruntarea dintre cele două reprezentative a stabilit un nou record de audiență pentru România, la un meci de baschet feminin.

Aproape 7.000 de suporteri ai naționalei feminine de baschet a României au luat cu asalt Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pentru a-și susține favoritele în confruntarea istorică cu Turcia.

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, dar echipa vizitatoare a preluat repede inițiativa și a terminat primul parțial de joc în avantaj (12-19).

A urmat sfertul 2 în care România a fost susținută frenetic din tribune, iar Părău, Marginean, Pașcalău, Stoiedin și Stoenescu au evoluat admirabil și au reușit să-și adjudece sfertul secund cu 16-10, intrând la cabine la scorul de 28-29.

La revenirea de la vestiare, semifinalista ultimelor întreceri mondiale și-a arătat însă, valoarea și experienta. Turcia a turat motoarele doar atât cât să se dsprindă confortabil pe tabela de scor în sfertul trei, pentru ca în ultimul act al

meciului să se impună cu un categoric 12-5. Eșecul în fața Turciei trimite echipa oaspete la turneul final Eurobasket Women 2017, în vreme ce Romania trebuie să-și regăsească pofta de joc din primele două confruntări din grupă pentru a mai

spera să prindă un bilet la turneul final continental din Cehia. Clujeanca Gabriela Mărginean a fost cea mai importantă jucătoare a ”tricolorelor” cu 12 puncte marcate, 7 recuperări și două pase decisive.

Paul Panait