În această dimineață a avut loc o explozie la un bloc din municipiul Cluj-Napoca, strada Fântânele.

Trei persoane au fost rănite în urma exploziei şi mai multe apartamente au fost afectate de deflagraţie. Una dintre victime, o tânără în vârstă de 21 de ani, a fost transportată de un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti, având arsuri în procent de peste 48% din suprafaţa corpului, iar celelalte două persoane au primit îngrijiri medicale.

Autoritățile au stabilit că locatarii scării blocului unde s-a produs explozia nu necesită evacuarea, în urma evaluării făcute în teren de către specialiştii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj, urmând ca în perioada imediat următoare, să se facă o expertiză amănunţită privind identificarea cauzelor şi efectelor exploziei.

Potrivit Prefecturii Cluj, furnizorii de utilităţi (gaze naturale, energie electrică, apă) au intervenit în timp real la locul producerii exploziei, prin echipe specializate, pentru eliminarea oricărui tip de risc pentru locatari (s-au reluat alimentările cu gaz, energie electrică şi apă pentru toate apartamentele din scara blocului, cu excepţia celor două afectate care au fost sigilate pentru cercetări).

Instituţiile statului, cu responsabilităţi în domeniu, continuă monitorizarea la faţa locului până la remedierea situaţiei.