Trei jucătoare ale clubului Olimpia Cluj-Napoca au devenit, marți, antrenori cu licența UEFA B după ce timp de un an de zile au urmat cursurile UEFA.

Cursurile de licențiere a avut fost organizate de către UEFA în parteneriat cu Școala Federală de Antrenori FRF. Cele trei jucătoare ale clubului Olimpia Cluj-Napoca care începând din data de 8 martie sunt antrenori sunt Andreea Corduneanu, Mara Bâtea și Adina Giurgiu.

Cursul face parte dintr-un proiect pilot inițiat de UEFA și implementat în colaborare cu Federația Română de Fotbal, având ca scop dezvoltarea fotbalului feminin.

Acesta este primul curs pentru fete al Școlii Federale de Antrenori care a ajuns la final. Cursul a durat un an de zile și a fost compus din trei module.

Dintre cele 19 fete care s-au înscris, 12 au susținut examenele finale, celelalte au decis să amâne examinarea din diverse motive, urmând să o susțină anul viitor.

Andreea Corduneanu, una dintre cele trei jucătoare de la clubul Olimpia Cluj-Napoca care au absolvit cursul de antrenori UEFA B, a declarat că este fericită pentru această reușită și mărturisește că încă nu se gândește să înceapă cariera de antrenor.

Președintele clubului Olimpia Cluj-Napoca, Alin Cioban, a declarat la rândul său că absolvirea acestui curs este extrem de important deoarece oferă jucătoarelor din cadrul echipei posibilitatea de a continua în cadrul fotbalului feminin și după retragerea din activitatea competițională.

Alături de cele trei jucătoare care au terminat zilele acestea acest curs de antrenori, încă două jucătoare de la Olimpia Cluj-Napoca sunt pregătite să urmeze cursul de antrenori UEFA.

Faptul că vor fi tot mai mulți antrenori de sex feminin oferă posibilitatea de a organiza campionate naționale de fotbal feminin pentru fetițe de 12 și 14 ani, aceasta fiind baza fotbalului pentru viitor.

Paul Panait