Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a cedat primul joc din seria programată în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 71-72, în deplasare, în fața formației CSM Oradea.

După un joc pe care aproape că l-au controlat în întregime elevii lui Marcel Țenter s-au văzut învinși de formația orădeană, la capătul unei evoluții constant bune.

Gazdele i-au luat tare pe clujeni în startul întâlnirii și au trecut repede în avantaj, pe fondul câtorva ratări ale alb-negrilor.

U-BT a terminat, totuși, primul sfert în avantaj de două puncte, scor 21-23. Cel de al doilea parțial a fost încrâncenat, ambele combatante încercând să evite greșelile pe faza defensivă.

Fără să exceleze în realizări ofensive U-BT a păstrat un avans minim la intrarea la cabine, scor 36-37. Clujenii au început cu un coș de trei puncte actul trei, dar gazdele au găsit încă o dată resurse să revină în joc și să egaleze.

U-BT a preluat treptat inițiativa, dar nu a reușit să se distanțeze decisiv, iar în sfertul patru s-a intrat la scorul de 55-58.

Sean Barnette și-a dus echipa orădeană în avantaj la scorul de 66-64 și din acel moment desfășurarea partidei a luat o întorsătură nefavorabilă clujenilor.

Până la final gazdele au știut să țină de rezultat și să se impună la limită, scor 72-71. Nemulțumit de prestația brigăzii de arbitri, căpitanul clujenilor, Filip Adamovic, a protestat în scris, conform regulamentului, la finalul partidei.

Kydall Dykes a fost cel mai bun om al trupei lui Marcel Țenter, cu 13 puncte marcate, 7 recuperări și 3 pase decisive. Meciul doi al seriei semifinale dintre U-BT și CSM Oradea se va disputa la jumătatea săptămânii viitoare, la Cluj-Napoca.

Paul Panait