Cea de-a treia soție a renunțat la Belgia pentru Beligan în anii 60. Absolventă a Conservatorului din Bruxelles, fiica baronesei Jeanne de Siemmons şi a lui Petru Pop, cea de-a treia soție a lui Radu Beligan a ajuns în București în anul 1965, în calitate de traducătoare, într-un program de schimburi culturale între România și Belgia. Așa a cunoscut-o Beligan. Dragostea a fost atât de puternică, încât Marica Pop a acceptat să se stabilească definitiv aici. Un an mai târziu, părinții tinerei își pierdeau viața într-un accident de mașină.

Marica Beligan i-a dăruit actorului trei copii, Lamia, Raluca și Alexandru. Dintre aceștia, Lamia i-a călcat pe urme tatălui devenind actriță.
„În Lamia arde pasiunea. Te uiți la ea și nu-ți mai iei ochii. E ca o adolescentă și n-am găsit niciun fel de blazare în ea. Bucuria de a descoperi nu i s-a diminuat, iar la asta se adaugă sensibilitatea actriței, uneori pătimașă. Lamia iubește cum poate n-a făcut-o niciodată, pentru că iubirea de astăzi e iubirea lui Dumnezeu și e convinsă că iubirea asta nu se termină niciodată”, spunea Florentina Fântânaru despre Lamia Beligan, fiica regretatului Radu Beligan.

Lamia a povestit cum a trecut la ortodoxism, în 2009, atunci când s-a botezat într-un cadru foarte restrâns. „Inițial am fost botezată catolic. Eu m-am regăsit în ortodoxie. Eu am vrut să mă botez, adultă fiind, pentru că este cu totul altceva, e un angajament pe care tu îl faci. Nu am vrut să știe nimeni. Nu voiam să fiu tulburată în vreun fel”, mărturisea Lamia.

NapocaNews