Isteria războiului a început în presă. Între Rusia și țările din Occident ar putea izbucni un Al Treilea Război Mondial din cauza intereselor divergente ale celor două tabere pe frontul din Siria, situația putând fi comparată cu Criza Rachetelor din Cuba, de acum o jumătate de secol, după cum relatează presa din Rusia.

„Imaginați-vă că Statele Unite ar ajunge să facă ceea ce își doresc de mult și să îl atace în mod intenționat și direct pe Assad. Rusia va trebui să ia în considerare protejarea aliatului său ori chiar o lovitură împotriva americanilor, dar acest lucru ar provoca Al Treilea Război Mondial. Rusia poate caștiga enorm de pe urma războiului din Siria, dar poate pierde la fel de mult. În Siria se joacă un joc uluitor de periculos”, se arată în tabloidul rusesc, Maskovsky Komsomolet.

biatlon-tancuri

Ministerul Apărării din Rusia a confirmat la sfârșitul săptămânii trecute că mai multe baterii de rachete Iskander au fost mutate în apropiere de granița cu Polonia, potrivit International Business Times.

Raza de acțiune a rachetelor include și Berlinul, ceea ce l-a făcut pe Frank- Walter Steinmeier, ministrul de Externe german să afirme că situația e chiar mai periculoasă decât în timpul Răzoiului Rece.

NapocaNews

tancuri