Bangladesh ar putea renunta la Islam, ca religie oficiala, dupa ce un inalt oficial a declarat public ca cetatenii acestui stat au imbratisat ”forta secularismului”.

Dr. Abdur Razzak, un membru de frunte al partidului de guvernamant, a propus ca religia sa fie eliminata din constitutia tarii, in timpul unei conferinte sustinute la Dhaka, scrie The Independent.

„Bangladesh este o tara in care exista armonie culturala. Aici traim alaturi de oameni din toate religiile si islamul nu ar trebui sa fie considerata religie de stat. Am mai spus-o si o mai spun: Islamul va disparea din constitutia tarii Bangladesh atunci cand va veni momentul. Forta secularismului este inauntrul oamenilor din Bangladesh. La noi nu exista minoritate”, a spus dr Abdur Razzak.

Acesta a adaugat el Islamul a fost mentinut pana acum drept religie de stat din „motive strategice”, dar a refuzat sa intre in amanunte.

Islamul este cea mai raspandita religie din Bangladesh, cu o populatie musulmana practicanta de aproximativ 150 de milioane.

NapocaNews