Construcția terenului de fotbal din Parcul Iuliu Hațieganu a început anul acesta, în luna iunie. Investiția de 500.000 de euro este una privată. Terenul este cel mai bun dintre cele existente în prezent în România declară Alexandru Crișan, investitorul și patronul clubului de fotbal CS Luceafărul din Cluj Napoca.

Cei de la Universitate au venit cu terenul, iar noi cu investiția. 500.000 de euro s-au investit în teren, în instalația de noscturnă, tribune și o bucată de teren pe care am cumpărat-o în completarea vechiului teren de fotbal pentru ca acesta să poată fi la standarde europene 106/64. Practic, este cel mai bun teren sintetic din România, la ora actuală. Este mai bun decât cel de la Chiajna pentru că acesta, pre deosebire de al lor are shock-pad.

Terenul de fotbal funcționează în incinta parcului Iuliu Hațieganu. Pentru Universitatea Babeș Bolyai investiția reprezintă un mare câștig afirmă rectorul Ioan Aurel Pop, titrează Radio Cluj.

Inaugurarea acestui parc reprezintă foarte mult pentru sportul din Univestitatea Babeș-Bolyai și pentru studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Achiziția demonstrează colaborarea dintre univesitate și mediul de afaceri. E și o privire spre viitor. Eu cred că universitățile dinamice antreprenoriale de viitor trebuie să colaboreze cu societatea. Parcul Iuliu Hațieganu este acum aproape, în totalitate amenajat. Spațiul acesta demonstrează că suntem ultimul răcnet și în privința tehnicii și a achiziționării de materiale și e foarte reconfortant să vezi că e folosit.

Copiii de la clubul sportiv Luceafărul sunt foarte încântați de noul teren pe care se antrenează pentru a deveni mari fotbaliști. Ei spun că acum, la plonjări și la căzături nu va mai fi atât de dureros.Rectorul Ioan Aurel Pop este cel mai bun manager UBB din 1990 încoace.

NapocaNews