Guvernul rus a anuntat joi ca a tinut legatura cu membrii echipei presedintelui ales Donald Trump in timpul campaniei electorale, relateaza Huffington Post.”Au existat contacte”, a declarat viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov, citat de Interfax. El nu a oferit alte detalii.

Intrebat daca aceste contacte se vor intensifica dupa victoria in alegeri a lui Trump, Riabkov a raspuns: „Aceste momente de lucru (…) vor depinde de situatie si de chestiunile cu care ne confruntam. Dar vom continua, bineinteles, aceasta colaborare dupa alegeri”.

Riabkov a precizat, insa, ca Ministerul rus de Externe nu a simtit niciun fel de euforie fata de victoria republicanului, dar este dispus sa normalizeze relatiile cu SUA.

„Nu ne asteptam la nimic deosebit de la noua administratie americana”, a spus el.

Candidata democrata la presedintie, Hillary Clinton, l-a acuzat pe Trump ca este o „marioneta” a presedintelui Vladimir Putin in cursul campaniei, iar oficiali americani au acuzat Moscova ca se afla in spatele atacurilor informatice care au vizat conturile de e-mail ale Partidului Democrat. Kremlinul a negat acuzatiile.

Trump a sugerat ca ar vrea sa il intalneasca pe Putin inainte de investirea in functie, dar purtatorul de cuvant al liderului rus a spus ca nu exista deocamdata niciun plan in acest sens.

Parlamentul rus a izbucnit in aplauze, miercuri, cand Trump a fost declarat invingator, iar Putin le-a spus ambasadorilor acreditati la Moscova ca este dispus sa imbunatateasca relatia cu Washingtonul.

Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA, dupa ce s-a bucurat de sustinerea a 279 de electori, in schimb Hillary Clinton a castigat votul popular.

NapocaNews