Influentul ministru de Finanţe al Germaniei, Wolfgang Schäuble, a criticat duminică politica Angelei Merkel faţă de refugiaţi, transmite Politico, citând presa germană.

Într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag, Schäuble, cunoscut pentru afirmaţiile sale fără ocolişuri, a răspuns fără menajamente faţă de cancelarul Merkel la o întrebare legată de deschiderea Germaniei faţă de migraţie. „Şi noi, politicienii, suntem oameni. Şi noi facem greşeli. Dar putem învăţa din greşeli”, a spus ministrul de Finanţe.

Wolfgang Schäuble a mai afirmat că Uniunea Europeană (UE) trebuie să ia măsuri pentru ca sistemele de protecţie socială din statele membre să devină mai echilibrate, astfel încât refugiaţii să nu mai încerce să obţină rezidenţă în statele unde sistemul le oferă beneficii mai consistente.

Astfel de teme au fost considerate până acum „tabu” în Germania, a spus Wolfgang Schäuble.Ministrul de Finanţe nu este la prima critică la adresa cancelarului Angela Merkel, subliniază Politico.

Afirmaţiile vin pe fondul scăderii de popularitate pe care formaţiunea creştin-democrată din care fac parte Merkel şi Schäuble o înregistrează, pe fondul ascensiunii partidului anti-imigranţi Alternativa pentru Germania (AfD).

În septembrie 2016, AfD a învins partidul cancelarului la alegerile locale din Mecklenburg-Vorpommern.

NapocaNews