Unii de la USR au probeleme penale, nu sunt sfinții din politică? Problema finanțării partidelor în anul electoral 2016 e departe de a se fi încheiat. Surse judiciare susțin că se fac deja dosare penale pentru că se suspectează mai multe cazuri în care banii care au intrat în partid nu sunt din surse de încredere. O mare problemă ar avea Uniunea Salvați România unde apar ca finanțatori de bază zeci de persoane fără nici un venit și fără adăpost. Procurorii anti-mafia ar cerceta deja acest caz suspect de finanțare, informează Stiri pe Surse.

Problema ar fi fost inițial semnalată de specialiștii Autorității Electorale Permanente care ar fi observat niște probleme majore în circuitul banilor intrați în visteria Uniunii Salvați Bucureștiul. Nicușor Dan ar fi obișnuit să primească bani în contul personal ca mai apoi să-i transfere în contul de campanie. În plus, a utilizat în precampanie (pentru promovarea pe Facebook) fonduri pe care legea îl obliga să le cheltuiască doar în campanie.

Cazul ar fi ajuns acum în atenția procurorilor DIICOT atunci când s-ar fi descoperit că peste 1 milion de lei ar fi ajuns din afara țării la partid prin conturile deschise pe numele unor persoane fără nici un venit și chiar fără locuințe cu titlul de sponsorizare, mai susțin jurnaliștii citați.

NapocaNews