Toate oile de la bordul navei care a scufundat vasul militar rusesc s-au întors în România vii și nevătămate. Ce alte precizări a făcut proprietarul firmei de unde proveneau animalele

Toate cele 8800 de oi de la bordul navei cargo Youzarsif H, care a scufundat vasul militar rusesc, s-au întors în România vii și nevătămate, a declarat, pentru România Liberă, proprietarul firmei de unde proveneau animalele, Mahmoud Karazi.

Acesta ne-a precizat că este vorba de berbecuți, născuți și crescuți în România, care fuseseră vânduți pentru a ajunge în final în Iordania.

Firma producătoare are sediul în județul Constanța. Mahmoud Karazi ne-a precizat că niciunul dintre animale nu a avut de suferit în urma accidentului naval.

În ce privește nava, Mahmoud Karazi a explicat că nu îi aparține ci a fost doar închiriată pentru acest transport. Starea tehnică a navei Youzarsif H va putea fi determinată cu precizie abia după ce ea va ajunge înapoi în port și va fi descărcată, ne-a declarat omul de afaceri.

Conform site-ului de profil MarineTraffic.com, nava Youzarsif H plecase miercuri dimineaţă din portul Midia, iar miercuri seară făcuse o scurtă escală în portul Constanţa. Accidentul naval s-a produs joi în apropierea strâmtorii Bosfor.

După cum se știe, în urma ciocnirii cu cargoul Youzarsif H, nava militară rusească Liman a suferit o spărtură sub nivelul apei și s-a scufundat. Toți cei 78 de militari ruși de la bordul navei au fost salvați de autoritățile Turciei, în apele căreia s-a produs accidentul.

NapocaNews