Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a prezidat Sfânta Liturghie celebrată duminică la Catedrala episcopală din Miercurea Ciuc cu ocazia sărbătorii patronale a catedralei, Acoperământul Maicii Domnului.

Coslujitori pentru Sfânta Liturghie din data de 1 octombrie au fost următorii ierarhi:

Potrivit site-ului eparhial, în predica sa, Mitropolitul Ardealului a făcut referire la importanţa cinstirii Maicii lui Dumnezeu în Biserica Ortodoxă şi a evidenţiat evlavia poporului român pentru Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

În acest cadru a fost încheiat în mod festiv ediţia a doua a proiectului „Drumul către lumină”, organizat de Asociația social-educativă „Andrei Șaguna”, desfășurat în parteneriat cu Episcopia Covasnei și Harghitei, prin Departamentul pentru cateheză și activități cu tineretul. Acest proiect a fost cofinanţat de Consiliul Județean Harghita şi a avut ca obiectiv organizarea de pelerinaje pentru tineri la mănăstirile din județul Covasna. Preasfințitul Părinte Andrei a acordat diplome de participare.

În aceeaşi zi, Mitropolitul Laurenţiu a oferit distincția „Crucea Șaguniană pentru mireni” Generalului de Brigadă (r) Giurcă Marius, fost comandant al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc.

NapocaNews