Biblioteca Judeţeană din Satu Mare se alătură inițiativei bibliotecarilor din județul Sălaj și dă startul concursului național ROMÂNIA la 100+100. Proiectul se derulează sub auspiciile Centenarului României, este susținut de Consiliul Județean Sălaj, Instituția Prefectului Sălaj și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România şi este destinat tuturor românilor cu vârste cuprinse între 15 și 100 de ani.

Iniţiatorii proiectului au pornit de la două întrebări adresate tuturor celor ce doresc să participe la concurs: cum va fi ţara noastră peste 100 de ani, şi, ce trebuie să facem mâine pentru ca nepoţii şi strănepoţii celor de azi să fie stăpâni şi mândri în România. Iar motivaţia întrebărilor este următoarea: în contextul Centenarului, în 2018 suntem chemați să recitim paginile scrise despre drumul românilor spre Marea Unire, dar și evoluția României în perioada 1918 – 2018 și să ne exprimăm viziunea pentru următorul secol.

Aşadar, românii sunt invitaţi la meditaţie, imaginație şi creativitate, sunt invitaţi să scrie, iar în competiţie vor intra toate scrierile, din diverse genuri literare precum proză, poezie, eseu, teatru, dar și lucrări din domeniul istoric, etnografic, științific, respectând, bineînțeles, tematica propusă. Creațiile cele mai inspirate vor fi cuprinse într-un volum omagial și distribuite în toată țara, prin intermediul bibliotecilor județene.

Termenul de expediere a lucrărilor este 31 octombrie, prin poșta electronică, pe adresa bibliotecasatumare@yahoo.com, cu subiectul „Concurs național România la 100+100”.

Anunțarea câștigătorilor va avea loc în 15 noiembrie, festivitatea de premiere în 1 Decembrie, iar publicarea și distribuirea volumelor omagiale este prevăzută pentru intervalul ianuarie -februarie 2019.